DRONELAND RACING - Piloten

> Hieronder een overzicht van de piloten van het DroneLand Racing team
Stacks Image 29043
Stacks Image 29792

Jelmer

Stacks Image 25643
Ik ben Jelmer Poelsma, ik ben 17 jaar oud en woon in Zwartsluis. Ik zit op school in Zwolle en doe hier momenteel Havo 4.
Ik zit 1 jaar in de wereld van het drone vliegen en sinds 8 maanden doe ik dit doormiddel van een FPV-bril. Sinds een half jaar ben ik begonnen met het racen en heb ik in maart 2016 aan mijn eerste drone race meegedaan.

Ik ben hiermee begonnen door middel van een fpv - freestyle video op Youtube van de beroemde drone piloot Charpu.

Dit leek mij erg leuk om zelf te doen omdat het eigenlijk een combinatie is van alles wat ik leuk vind om te doen: het gamen, tunen en bouwen van drones. Het vliegen van een fpv drone is gaaf vanwege de beleving die je krijgt wanneer je het gevoel krijgt dat je zelf in de drone zit en dat je overal heen kunt waar je wilt.

Mijn ultieme droom als fpv racer is om mee te doen aan het WK drone racen in Dubai en een beroemde fpv-piloot te worden, net als mijn voorbeeld Mr Steele.

Sander

Stacks Image 25657
Ik ben Sander Welgraven, ben 18 jaar oud en woon in Westervoort.  Ik doe nu opleiding middenkader functionaris bouw.

ik vlieg nu ruim 6 jaar waarvan ik 4 jaar met model vliegtuigen gevlogen heb, maar dit vond ik niet zo leuk meer dus ben ik over gegaan naar drone racen dit komt door een video van Metall Danny.


Ik vind het racen zelf heel gaaf omdat het zo kick geeft want je vliegt rakelings langs elkaar met hoge snelheden en als je crashed is er vaak weinig kapot. 

Mijn ultieme droom qua racen is World Drone Prix winnen, en om dit team zover te krijgen dat we net zo’n leuke video's als rotor riot kunnen maken.

Mijn grootste voorbeeld is Jonhy fpv omdat hij hele vette stunts doet met hoge snelheden en bijna elke dag een video upload.

Mauro

Stacks Image 25751
Mijn naam is Mauro Lemmen, geboren te Mortsel bij Antwerpen op 11/12/2001
Momenteel ga ik naar school in Malle en zit in het 2
e middelbaar van het algemeen secundair onderwijs. Volgend jaar kies ik een richting als webdesigner/reclame (grafische media) in de Talentenschool in Turnhout.
Speel graag online First Person Shooters zoals “Rust” en “CS:Global Offencive”. Denk dat dit een voordeel is als je begint met FPV racen, het heeft mij alvast een voorsprong gegeven toen ik begon.

Vorig jaar januari zijn mijn vader en ik begonnen met “gewone” RC vliegtuigen, maar dit kon me maar matig boeien, mede doordat er weinig jeugd te zien was op het lokale RC vliegveld bij ons in de buurt. Toen we voor de eerste keer als uitdaging een camera op het vliegtuig bonden, was ik meteen verkocht. Al snel bouwde mijn vader een houten tricopter waar we best wat plezier aan hadden.

De eerste FPV quadcopter was een 450 mm machine met Naza V2 met GPS en een Fatshark Attitude bril. Was even wennen om door de ogen van het toestel te kijken maar dat gaf echt een kik. Uiteraard is zo een zelf stabiliserende GPS toestel snel saai en toen werd er na het bekijken van enkele youtube filmpjes duidelijk dat de volgende een carbon raceframe moest worden.

Had een twintigtal vluchten op zitten toen mijn vader me meenam naar een meeting in Antwerpen waar ook Metall Dany aanwezig was. Hij bleek een leuke kerel te zijn die vond dat na het zien van mijn vluchten erop hamerde om zeker verder te gaan in deze sport. Was toen 6
e geworden en vond dat een heel degelijke prestatie. Het voordeel is wel dat mijn vader al meer dan 30 jaar actief was in de modelbouw.

Hij bouwt en herstelt steeds mijn racers, wat uiteraard een voordeel is maar tevens een leuk is omdat we steeds samen op pad zijn naar alle wedstrijden in België en Nederland.
Ooit wil ik graag met ons team van DLR in een groot internationaal toernooi meedoen met piloten zoals Rotor Riot, Freybot, Banni UK, en al die andere piloten…
Maar ook de fun in FPV staat hoog op mijn lijstje, gewoon met een vriend van hier in mijn gemeente wat gaan dollen in de speeltuin (als er geen andere kinderen aanwezig zijn natuurlijk) vind ik prachtig om te doen.

Tom

Stacks Image 25765

Tom Oudijk is hoofd technische dienst bij DroneLand en afgestudeerd piloot. Naast zijn drukke werkzaamheden voor droneland is hij een gedreven drone Racer.

Tom staat het race team bij met zijn technische kennis en enthousiasme!
Stacks Image 29506
DRONELAND
DroneLand bouwt,onderhoud en verkoopt drones voor zowel consumenten als bedrijven en overheden.

Wij bieden:
> Uitgebreid aankoopadvies.
> Verkoop van A-merk drones
> Maatwerk drones voor alle soorten toepassingen.
> Hoog opgeleide drone technici.
> Uitgebreide technische dienst.
> Uitstekende service.
DutchDroneGroup
Stacks Image 29525
DRONELAND ACADEMY
Via DroneLand Academy verzorgen wij opleidingen voor een ieder die professioneel / bedrijfsmatig met een drone wil gaan vliegen.

Wij bieden:
> Een complete opleiding tot gecertificeerd RPAS operator.
>
Een modulaire opleiding ( Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen de theorie, praktijkopleiding of examen af te nemen.)
> De mogelijkheid uw RPAS aan te passen en gereed te maken voor keuring en we faciliteren en begeleiden de keuring van het toestel door EuroUSC
> Hulp bij het schrijven en beoordelen van het Operational Manual.
> Vliegles per uur of dagdeel.
Stacks Image 29534
DRONELAND TIPS !
DroneLand TIPS ! is ons service platform met ondersteuning, video-tutorials en antwoorden op veel gestelde vragen voor de diverse producten die we leveren.
Over ons
DroneLand Racing, DroneLand, VideoDrone, DroneLand TIPS! en DroneLand Academy zijn onderdeel van de
Dutch Drone Group B.V. gevestigd te Almere.

> Adres:
Annie M.G. Schmidtweg 134
1321 NB Almere
telefoon: 0852017421
info@droneland.nl
Stacks Image 29549
VIDEODRONE
Via VideoDrone leveren we een volledig gecertificeerde high-end drone service voor de professionele film & TV industrie.

Onze drone teams worden ook ingezet voor:
> Inspecties
> Warmtebeeld Inspecties
> Landbouw
> Off-shore
Social
Volg ons via diverse social media. We posten hier regelmatig video's van de nieuwste producten en informatie over door ons georganiseerde activiteiten zoals de DJI New Pilot Experience.